Installateur van verschillende types laadpalen voor jouw hybride of volledig elektrische auto.

Waarom een laadpaal plaatsen bij jou thuis interessant is.

Wie met een plug-in hybride of een elektrische wagen rijdt heeft alle voordeel bij het plaatsen van een laadpaal. Meer het specifiek, een slimme laadpaal omdat deze ervoor kan zorgen dat de wagen 100 procent kan worden opgeladen met eigen geproduceerde energie.


Wat In de toekomst met de slimme meter een groot financieel voordeel zou opleveren. Ook zal met een laadpaal de laadtijd gevoelig worden verkort ten opzichte van opladen via een gewoon stopcontact. Kortom jouw comfort en efficiëntie zullen verhogen. En het is uiterst interessant voor de portemonnee.

Waarmee moet je rekening houden bij het maken van jouw keuze?

Is het een laadpaal voor thuis of voor in een bedrijfscontext? Bij een particulier laadpunt raden we altijd een laadpaal aan die op groene stroom kan laden.


Standaard raden wij in alle gevallen een slimme laadpaal aan. Zodat we mee zijn met de toekomst waarin we meer en meer zelf energie moeten opwekken en die ook zelf verbruiken zonder het elektriciteitsnet te belasten. Dit kan grotendeels gebeuren door de energie die niet verbruikt wordt In de wagen op te slaan.

Is het een laadpunt voor een zakelijke klant die facturatie van de verbruikte energie nodig heeft. Dan kunnen we kiezen of deze ook op groene stroom moet kunnen laden of enkel moet beschikken over een backoffice voor de facturatie.

Zijn alle types laadpalen compatibel met het elektriciteitsnetwerk bij jou thuis? Nee.


Voor elke aansluiting hebben we een passende laadpaal, beschikt de klant over een lichte aansluiting is dit zeker geen probleem omdat vele van onze laadpunten voorzien kunnen worden of voorzien zijn van load balancing. Waardoor de hoofdzekering van de installatie live wordt gemonitord. Zo zal deze het net niet overbelasten.


Concreet wil dat zeggen dat wanneer een wagen aan het opladen is en de gebruiker start met het elektrisch koken of start de oven en een wasmachine. Dan zal het laadvermogen van de wagen worden verminderd zodat de hoofdzekering gevrijwaard wordt.

Zijn er dan aanpassingen nodig in jouw zekeringkast?


Wij bekijken elke situatie van klant tot klant en bieden een passende oplossing aan. Indien het nodig is passen wij het verdeelbord aan.

U kan op Yedeko rekenen van A tot Z voor de installatie van een laadpaal.


Wij voeren de werken uit van a tot z. Indien er graafwerken nodig zijn, dan regelen wij deze ook met één van onze partners. We herstellen telkens alles zodat u hiervan totaal geen hinder ondervindt.


Wij voorzien de nodige aanpassingen aan het verdeelbord, trekken van de kabels, plaatsen van de laadpaal, opstart en controle gevolgd door de technische keuring.

Producenten waarmee wij graag samenwerken.