Installateur van verschillende airco en warmtepomp oplossingen.

Waarom we bij Yedeko geloven in de technologie van airco’s en warmtepompen.

Door het feit dat een warmtepomp werkt op elektriciteit en elektriciteit een hernieuwbare energiebron is. Zijn we er bij Yedeko van overtuigd dat het een juiste keuze is om te kiezen voor een warmtepomp. Vooral omwille van de volgende redenen:


 1. Een warmtepomp op basis van een lucht-lucht haalt de koele of warme lucht via een buitenunit uit de omgeving, brengt de lucht naar de gewenste lage of hoge temperatuur en geeft deze via een binnenunit af naar de binnenruimte. Dit systeem werkt feilloos op heel erg koude dagen maar ook op tropische dagen.

 2. Dankzij de warmtepomptechnologie gebeurt dit op een uiterst energie-efficiënte manier. Voor één kilowatt verbruikte elektriciteit genereert de warmtepomp voor vijf kilowatt aan gekoelde of verwarmde binnenlucht.

 3. Dit rendement van 500% is fenomenaal en kan je nooit bereiken met andere technologieën die werken op basis van fossiele brandstoffen. Zeker in combinatie met zonnepanelen kan je op een financieel voordelige en ecologische manier je woning koelen.

Waarom een warmtepomp of airco plaatsen?

Met een lucht-lucht warmtepomp kies je voor een energiezuinige verwarming. Volledig op maat integreren we deze warmtepomp naadloos in je bestaande woning. 


Wil je uitsluitend één of meerdere slaapkamers koelen en verwarmen of verwacht je een energie-efficiënte koeloplossing voor je volledige woning? 


Met onze warmtepompen vinden we altijd een gepaste oplossing op maat. 


Ook voor winkels, kantoren, horecazaken of fitness- en wellnesszaken vind je met Yedeko de juiste professionele partner.

Hoe werkt een airco?


Een airco is eigenlijk een lucht-luchtwarmtepomp en bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. De werking van een airco is gebaseerd op de compressietechniek en kun je het best vergelijken met die van een koelkast of een diepvries.
 

De binnenunit van de airco onttrekt de warmte uit je woonkamer (of een andere ruimte) en voert die af naar buiten via de buitenunit. Een compressor met koelvloeistof vormt het hart van het systeem. De koelvloeistof verdampt door de warmte tot een gas, dat naar de condensor geleid wordt en daar weer verandert in een vloeistof. Hierbij komt warmte vrij, die de buitenunit afgeeft aan de buitenlucht. Dit proces wordt herhaald zolang de airco aanstaat en werkt.

Een airco haalt gratis energie uit de omgeving, maar functioneert zelf op elektriciteit. Die kun je van het elektriciteitsnet halen, maar ook gedeeltelijk zelf produceren via zonnepanelen.

Hoe werkt een warmtepomp?


Een warmtepomp onttrekt gratis energie uit de natuur. Zo zorgt ze voor milieuvriendelijke warmte. Afhankelijk van het type warmtepomp, haalt de installatie energie uit de lucht, de aardbodem of het grondwater. Die relatief lage warmte brengt de warmtepomp vervolgens naar een hogere temperatuur.


De warmte die zo vrijkomt, wordt gebruikt voor de centrale verwarming van een gebouw en/of de productie van sanitair warm water.

Je kunt de werking van een warmtepomp het best vergelijken met die van een koelkast. Bij koelkasten wordt er warmte onttrokken aan voedingswaren, waarna die vrijgegeven wordt aan de omgeving. Warmtepompen onttrekken warmte aan de omgeving en geven die af aan een warmteafgiftesysteem, zoals radiatoren, ventilo-convectoren of vloerverwarming.


Warmtepompen werken zelf op elektriciteit. In de regel haalt dit systeem tot drie kwart van zijn energie (gratis) uit de omgeving en heeft het daarnaast nog een kwart elektriciteit nodig. Die elektrische energie kan afkomstig zijn van het net, maar bijvoorbeeld ook van zonnepanelen.

Onlangs had ik voor een klant een voorstel gedaan om de slaapkamers te voorzien van koeling en verwarming. Maar die klant had schrik om veel zichtbare kabelgoten te hebben, deze hebben we via een kleine omweg mooi kunnen wegwerken via de garage en achter de inbouwkasten , zodat enkel de binnentoestellen zichtbaar waren in de slaapkamers.


-

Yemen van Yedeko

Verschillende mogelijkheden aan opstellingen van airco’s en warmtepompen.


Voor elke situatie bestaat er een oplossing. Zo zijn er verschillende soorten:

 • Single split , met 1 binnen en 1 buiten toestel.
 • Multi split met 1 buitentoestel en tot 5 binnentoestellen. 


Dit kan zowel als inbouwmodel met ventilatie roosters, een wand opbouw model of een vloer opbouwmodel.

Wat zijn de voordelen van airco’s en warmtepompen?

 • Warmtepompen en airco 's zijn makkelijk tot 4 a 5 keer zuiniger dan klassieke elektrische verwarming of verwarming op gas.

 • Je kan de elektriciteit zelf opwekken met een zonnepaneel installatie.

 • De verschillende modellen inbouw, opbouw of vloeropbouw hebben elk hun voor of nadelen.
   
 • Volgens uw smaak. Een inbouwmodel waarbij alle leidingen weggewerkt zijn of een wandmodel beiden zijn mogelijk met Yedeko. Een vloeropbouw model zal minder aanwezig lijken In de ruimte maar het neemt dan effectief wel weer ruimte inneemt op de vloer. Bij een wand model kan je er nog steeds een kast onder plaatsen.

 • Het rendement en de werking van de verschillende toestellen blijft ongeveer gelijk.

Van A tot Z bent u ontzorgd.


Wij ontzorgen u gedurende het volledige proces. Het leggen van de leidingen en het boren van de de gaten door wanden, het eventueel inslijpen van leidingen, voorzien van de nodige elektrische voorzieningen. Dat doen we allemaal voor jou.  Uiteraard kan de installatie van de airco toestellen en opstart niet ontbreken. 


Afhankelijk van de opstelling die u wenst kan dit op één dag gebeurd zijn of meerdere dagen vragen.